Zima na salašu Stremen

« Nazad na novosti

Dragi naši gosti,

Baba Marta nas je iznenadila i ovog marta, 2013. godine na snežni način. Ravnica Srema pokrivena je belim tepihom, a lepotani sa Stremenove ergele uživaju u zimskim čarolijama.

Dobro nam došli na čašicu razgovora i dobro vino !

  Kada sredinom marta, u vreme kada se najmanje očekuje, sve zabeli pod snežnim pokrivačem, prva pomisao koja protutnji kroz glavu jeste da se Baba Marta ponovo nešto naljutila. A onda se postavi i pitanje – zbog čega.
   Legenda kaže da se ona prvi put razgnevila kada joj je rimski kralj Numa Pompilije oduzeo mesto prve dame u kalendaru, dodavši ispred nje još dva meseca. Od tada je ta uvređena starica postala vrlo ćudljiva. Čas se u njoj budi ratni duh boga Marsa, po kome i nosi ime, pa se tako sveti šaljući na zemlju hladnoću, čas svojim toplim osmehom donosi prolećnu radost.
  Koliko god znao da bude neprijatan, njen bes i nije tako neopravdan. Prema narodnom verovanju, Baba Marta je oličenje proleća, ponovnog rađanja, novih zamisli i, kao najvažnije, neophodnosti sklada u prirodi i životu ljudi. Kad toga nema, ona na zemlju, kao neka zabrinuta baka, pošalje sneg da opomene unuke kako treba da pripaze na ponašanje.

Rezervacije

Za rezervacije pozovite nas na jedan od telefona:

+381 62 500 410

+381 63 16 22 456