Jahanje kao sport i izbor za rekreaciju

« Nazad na novosti

Uzjahati konja i otisnuti se u prirodu ostavljajući pritom iza sebe sivilo, buku i stres urbanog gradskog života, jedinstveni je recept za okrepljenje tela i duha savremenog čoveka današnjice. Brojne su prednosti jahanja kao aktivnosti : povećanje nivoa motoričkih funkcija, jačanje telesne muskulature u svim segmentima, povišeni nivo pokretljivosti zglobova, uvežbana motorika pokreta, a pored svega jahanje utiče na psihofizički osećaj zadovoljstva, boljeg rada srčanog mišića i kardiovaskularnog sistema.

Kako načiniti prvi korak ka jahanju?

Konjički klub Stremen iz Jakova, jedan od zvaničnih klubova Saveza za konjički sport Srbije na čelu sa operativnim trenerom Mihajlom Štefulikom i njegovim asistentima na terenima salaša Stremen uspešno sprovode obuku novih jahača. Samo 45min ovakvog zadovoljstva navešće Vas da jahanje postavite na prioritetno mesto liste rekreativnih sportova, sa tendencijom da postane i Vaš sport opredeljenja za budućnost.

Kako se pripremiti za prvi čas jahanja?

Jahanje je sport za zaljubljenike prirode i konja. Ponesite Vašu ljubav... Jedne pamučne dugačke pantalone, trenerka ili helanke koji prate liniju nogu, zatim obuća koja pokriva članak noge, obična pamučna majica ili trenerka  za hladnije uslove, obavezni su delovi opreme koju nosite. Zaštitnu kacigu ćete dobiti u KK Stremen, tako da Vaš prvi čas jahanja može da počne !

Ostaje Vam samo da uživate, prepustite se čarima ovog predivnog sporta, ne skidajući sa uma osnovna načela sporta koji podrazumeva sinergiju jahača i same životinje. Ukoliko ostvarite dobar kontakt, jahanje će Vas nesumnjivo zadržati za sva vremena, a Vaš ljubimac će dobiti divnog konjanika sa kojim će podeliti lepe trenutke sporta, nege, ljubavi, a možda i nekog slatkiša u obliku šargarepe, jabuke ili kocke šećera.

 

KK Stremen, Jakovo

Oktobar 2011.god

Rezervacije

Za rezervacije pozovite nas na jedan od telefona:

+381 62 500 410

+381 63 16 22 456